Onze visie

De reden voor het oprichten van ons bedrijf is dat wij alleen genoegen nemen met de beste zorg voor uw dier. Wij willen hier geen concessies in doen en willen gebruik maken van de nieuwste beschikbare wetenschappelijke onderzoeken. In dit proces vinden wij de samenwerking met u als eigenaar net zo belangrijk. Als verzorger van uw dier kent u uw dier het beste en bent u de aangewezen persoon om de behandeling voort te zetten door middel van bijvoorbeeld medicatie of oefentherapie. Om dieren beter te kunnen helpen is het heel belangrijk dat de communicatie naar u als eigenaar optimaal is, u moet weten waar u aan toe bent en wat de mogelijkheden zijn. 

Wij hechten veel waarde aan een persoonlijke, laagdrempelige aanpak. Voor ons zijn alle dieren die wij behandelen gelijk aan onze eigen dieren en zo zal uw dier ook behandeld worden. Persoonlijk vinden wij het heel belangrijk dat uw dier niet meer stress wordt aangedaan dan strikt noodzakelijk is. Wij nemen dan ook liever langer de tijd voor angstige dieren zodat ze ook de kans krijgen om te wennen aan een bezoek van ons. Om stress te verminderen werken wij bijvoorbeeld met lokale verdovende middelen die wij op de huid kunnen smeren voordat er een pijnlijke prik gegeven wordt. 

Wij horen vaak van eigenaren dat ze niet meer met hun kat of hond naar de dierenarts durven omdat hun dier dan erg agressief en/of bang wordt. Wij hebben hier zeer veel ervaring mee en kunnen u garanderen dat wij elk dier zullen helpen. Wij zullen onze aanpak aanpassen aan uw dier.

Uniek aan "van Doesum Diergeneeskunde" is de samenwerking tussen dierenarts en bewegingstherapeut (fysiotherapeut i.o.). Steeds meer specialisten bevestigen dat beweging 1 van de belangrijkste factoren is bij het gezond ouder worden. Bij de humane geneeskunde zijn protocollen al aangepast en neemt een fysiotherapeut steeds meer werk over van bijvoorbeeld de orthopeed. In de veterinaire sector lopen we op dat gebied helaas nog achter. Daar willen wij verandering in brengen en ook uw dier dus behandelen volgens de nieuwste inzichten. 

Om de beste kwaliteit te kunnen bieden volgen wij regelmatig cursussen en houden wij ons actief bezig met de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken. Zo zullen onze diensten altijd vooruitstrevend zijn en gaat kwaliteit altijd voor kwantiteit. Kwaliteit hoeft echter niet altijd te betekenen dat wij alleen de duurste medicatie in huis hebben. Zo is een huismerk vaak veel goedkoper dan een bekend merk terwijl de inhoud precies hetzelfde is. Wanneer het niets afdoet aan de kwaliteit zullen wij altijd voor een huismerk kiezen, dit zouden wij voor onszelf doen dus uiteraard ook voor onze patiënten. 

Binnen ons bedrijf zullen wij voornamelijk bij u thuis/ of op stal langskomen. Echter is dierenarts Willem van Doesum ook wekelijks een aantal uur te vinden in dierenziekenhuizen in omgeving Den Haag. Hier kan hij u bijvoorbeeld inplannen indien er een operatie of röntgen foto noodzakelijk is. Afhankelijk van het gekozen tijdstip kan deze afspraak bij hem zelf ingepland worden. Binnen deze praktijken draait Willem ook de spoeddiensten mee. 

"hoog-risico honden"

Helaas vinden sommige mensen het nodig om honden te bestempelen als "hoog-risico honden", wij houden daar niet van. Wel bestaan er "hoog-risico eigenaren" maar dat is een ander verhaal. Heeft u een hond van een ras die doorgaans niet door iedereen geaccepteerd wordt? Bij ons bent u van harte welkom. Wij hebben bijvoorbeeld echt een zwak voor pitbulls, wolfhonden, staffords etc. Wij zijn dol op elke hond en dat hebben honden snel genoeg door! Onze dierenarts Willem heeft zich dan ook middels ervaring en cursussen gespecialiseerd in "lastige honden" (honden die het zwaar hebben). 

Heeft u een vraag voor ons of wilt u gewoon eens kennismaken? Neem telefonisch contact op via: 06-58 7724 58