Drs. Willem van Doesum

Als dierenarts heb ik al vele jaren ervaringen met verscheidene diersoorten. De laatste paar jaren heb ik mij gespecialiseerd in kleine huisdieren zoals honden en katten. Door veel mee te draaien in spoeddiensten en alledaagse programma's heb ik ervaring met vele ingrepen en behandelingen. 

Het mooiste aan dit vak vind ik dat we zo ontzettend veel kunnen betekenen voor de dieren. Dieren hebben zelf geen stem om kenbaar te maken wat ze willen, en toch weten ze het op hun eigen manier te vertellen. Door goed te kijken, luisteren en een dier te leren kennen is goed te merken wanneer deze niet lekker in zijn vel zit. En ook wanneer die dat wel weer zit.

Ik vind dat ieder dier dezelfde zorg verdient als ieder ander. Daarom hebben met name angstige en oudere dieren een extra speciaal plekje voor mij. Vaak horen we dat het onmogelijk is om een dier te behandelen vanwege angst of agressie. Of dat het niet meer hoeft omdat het dier al oud is. Juist deze dieren verdienen wat extra aandacht, en door ze dat te geven kunnen we ze uiteindelijk net zo goed helpen als ieder ander dier.