Kreupelheidsonderzoek

Wanneer uw dier een bewegingsprobleem heeft is het belangrijk om langs de dierenarts te gaan om eventuele ernstige oorzaken uit te sluiten. De dierenarts zal een functieonderzoek uitvoeren en kan aansluitend extra beeldvorming maken.

Aansluitend op het eerste consult kunt u doorgestuurd worden naar de bewegingstherapeut. Hebben wij tijdens het inplannen van de afspraak al sterk het vermoeden dat een bewegingstherapeut nodig is, zullen wij voor u proberen om de eerste afspraak gelijk te combineren met de bewegingstherapeut. Bij mensen is het niet meer nodig om eerst langs de arts te gaan voordat u met een aandoening naar een fysiotherapeut gaat. Bij dieren is dit echter wel verplicht, indien uw dier ernstig kreupel is zal er daarom altijd een afspraak bij de arts worden ingepland.

Onze bewegingstherapeut (Cynthia van Doesum) begeleidt al ruim 10 jaar dieren (zowel gezelschapsdieren als paarden) tijdens hun revalidatie, tijdens (top)sport en bij bewegingsklachten. Zij is gespecialiseerd in het bewegingsapparaat en zal u verder kunnen begeleiden met de bewegingsklachten. Meer informatie over Cynthia vind u onder het kopje "Ons team; Revalidatie; Cynthia van Doesum"

Doordat wij binnen ons bedrijf beschikken over zowel een dierenarts als een bewegingstherapeut, zal het voor u als eigenaar een stuk makkelijker zijn om uw dier goed te laten helpen.